Dresden Elbtal Cup  pinsen 29.maj - 1. juni 2009.

For Drengene årg.94 gik turen i år til Dresden i Tyskland, hvor vi fulgtes med årg.97/1 og 97/2, så ialt med ledere var vi samlet 48 pers. af sted fra Værløse.

  

Turen startede med mødetid kl.04:00 oppe ved hallen, så der var klart nogen der syntes at det var lidt vel tidligt. Men alle var der til tiden, og bussen blev pakket og kom af sted. Årg.94 satte sig med det samme på sæderne nede bagerst i bussen, så det var deres domæne på hele turen. Vi kørte til Gedser for at sejle til Rostock. På denne tur blev der for første gang "handlet igennem" så der ikke manglede noget til senere på dagen. Kl.ca.16 var vi fremme i Dresden, hvor vi skulle bo på Jugendherberge JGH Dresden, et rigtigt godt Hostel, der blev vores "hjem" de næste dage. Der var gode værelser og senge, samt dejlig morgenmad. Alle fik nøgler, kom på plads, og senere skulle vi så ind til spillestedet, hvor vi skulle spise til aften. Her fik vi også turnerings planen, og for årg.94 U15 var der to puljer med hver syv hold. Vores pulje: 1 Tjekisk, 1 Hollandsk, 3 Tyske og 2 Danske, så det var ok at se frem til. Vi fik spist og kikket på området hvor vi skulle spille de næste dage. Drengene havde derefter fri resten af aftenen, og skulle være tilbage på vores Hostel kl.22:00 for at gøre sig klar til at gå til køjs, så de kunne være klar næste dag. Der var selvfølgelig en masse larm den første aften, hvor en masse hold fra mange lande havde en masse energi efter at have siddet i busser en hel dag, så det blev lidt sent inden der blev ro.

 

Så er man glad igen, efter lidt til sukker depotet

Med sporvogn til Stadion

Næste morgen var alle oppe 7:15, så man kunne gøre sig klar i spillertøjet til morgenmaden 7:45. Bussen hentede os 8:30 hvor turen gik ud til den officielle åbning på stadion. Herefter havde vi fire kampe den første dag, på 2X15 min. og kom her rigtig godt fra start med sejre i alle fire kampe.

Morgenmad

Ledere årg.97 Søren (morfar) og Claus

Klar til indmarchs

Klar til indmarchs

Klar til indmarchs

 indmarchs

indmarchs

indmarchs

indmarchs

indmarchs

Spisning oppe i teltet

Spisning oppe i teltet

1. kamp var mod Hollandske F.C.Abcoude der var et teknisk godt hold. De kom lidt heldigt foran i det 8" på et offside mål. Dette slog dog ikke drengene ud, som kæmpede videre og i det 14" kom de på 1-1 efter et godt pres.Det var Chris der scorede. Efter pausen er det Værløse der presser mest på med flere gode forsøg, og i det 7" bliver det 2-1 på mål af Stilling. Det kunne godt være blevet til et mere, efter indlæg fra Lasse, der dog havner lige i nettaget. En god start på turneringen, hvor alle viste stor vilje, gå på mod samt den rigtige indstilling.

Fidus stemmer: Lasse 7 - Stilling 6 - Behrens 2 - Frede 2 og Casper 1

2. kamp var dansker opgør mod Vapnagård inde på stadion. Her var det fra start Værløse der sad på det hele, og allerede i det 2" efter hjørne er det Behrens der på hovedstød gør det til 1-0. Herefter har vi flere gode chancer og i det 10" efter et rigtigt godt opspil er det igen Behrens der gør det til 2-0. Det hygger vi os lidt over, og pludselig står det 2-1, bedst som alle står og hygger sig. Men kort efter i det 13" gør Casper det til 3-1 på hovedstød efter et mønster angreb og indlæg af Stilling. Værløse kører videre efter pausen og har flere chancer, men først i det 10" bliver det 4-1 på mål af tilbage vendte B.A. (der har været væk i lang tid som følge af en skade - men nu er med igen) efter et indlæg fra Lasse. I det 12" er det Lasse der gør det til 5-1 da han følger godt op på en chance, der kommer efter at deres målmand ikke får ordentligt fat i en bold inde foran målet.

Fidus stemmer: Behrens 7 - Stilling 5 - Frede 3 - Casper 2 og Bob 1

3. kamp mod tyske Lichterfelder FC blev en noget mere lige kamp, hvor vi dog kom rigtigt godt fra start, med et kanon mål af Stilling i 1",  hvor han mand mod mand lopper bolden ind over den fremstormende målmand til 1-0 - fed detalje - Vi sidder derefter på resten af første halvleg med flere gode forsøg / afbrændere og først i det 11" gør Søren det fortjent til 2-0. I anden halvleg spiller holdene pænt lige op uden dog at skabe det store så det ender med de 2-0.

Fidus stemmer: Stilling 9 - Søren 3 - Daniel 2 - Wibech 2 - Casper 1 og Lasse 1

4. og sidste kamp denne dag var mod tjekkiske FK Litomerice, der ikke bare her, men også senere brugte spillere fra dette hold mod - bl.a. årg.97. De blev noget af et "hadehold" for os og flere andre. De begyndte fra start af at spille rigtigt svinsk, ved direkte at sparke flere af vores spillere ned, og da dommeren ikke for alvor greb ind over for dette, udartede kampen sig mere og mere vanvittigt i første halvleg. Vores begyndte da også at sætte sig igennem med mindre pænt spil. Frede gør det til 1-0 og senere er det Mads der holder os inde i kampen med en super redning mand mod mand, og sidst i halvlegen er det Casper der lopper bolden ind til 2-0. Gloser og stemning er helt oppe i det røde felt lige inden pausen. I denne bliver vi dog enige om at vi nu må prøve på at holde hovederne kolde efter pausen, og "bare springe for livet" for at vise at vi gerne vil spille og ikke "slås" . Det hele starter dog med at FK L. får et helt forkert dømt straffe så det bliver 2-1. Vi holder dog alligevel stadig hovederne kolde, (rigtigt godt af vores drenge) så det kun er de andre, der laver det tossede. Dette smitter nu af på dommeren der endelig begynder at dømme de grove ting der fortsat laves. De når at få hele 7 gule kort samt et rødt i bare anden halvleg. Spilleren der fik det røde kort, blev modtaget med et håndtryk af sin træner ???? hvordan skal han nogen sinde kunne lære begrebet fairplay. Vi vinder dog heldigvis med de 2-1, hvilket er medvirkende til at de spilles ud af turneringen den næste dag. Dette gør, at de nu bruger nogle af disse spillere næste dag på deres årg.97, så Claus måtte trække sine drenge ud af kampen, da det hele begynder at gentage sig - totalt vanvittigt de ikke blev smidt ud af turneringen. Vi skal dog bare glemme denne oplevelse, og glæde os over de fire sejre på dagen.

Fidus stemmer: Frede 9 - Behrens 2 - Lasse 2 - Wibech 2 - Daniel 2 og Casper 1

Efter dagens kampe var der bad samt mad ude på spille stedet, hvorefter det gik med bus tilbage til vores Hostel. Der skulle jo også nås at handle, så sukker depoterne kunne holdes oppe. Aftenen havde man til egen disposition frem til kl.23:00, hvor man gerne skulle til sengs, for at være klar til næste dags kampe. Første kamp skulle vindes så var vi klar til semifinalerne inden den sidste i puljen.

Det blev til yderligere fire kampe næste dag, da den første kamp blev vundet, så der var nok at se til. Det blev til kampe med op og nedture dagen igennem. Det blev til 2 sejre og 2 nederlag, hvor et af nederlagene gjorde specielt ondt, da vi ikke syntes, det var en helt fair afviklet kamp. Det var kampen der skulle afgøre om vi blev nr. et eller to i gruppen, og der med om vi igen skulle møde nr. et eller to fra den anden pulje. Dette blev måske medvirkende til, at vi endeligt blev nr.3 og ikke nr.2 ?? Det var den sidste kamp i puljen mod tyske TSV Weisstal, hvor der mødte en "dommer" dreng på 14 år op for at dømme, og selvfølge var han let påvirkelig. Se omtale kamp 6. Senere da Rino talte med ledelsen for turneringen, kunne de godt se, det forkerte i valget af en så ung dommer i en så betydende kamp. De undskyldte og så var den historie nu ikke længere. Dette betød, vi i semifinalen mødte turneringens absolut bedste hold, i stedet for måske først at møde dem i finalen.

5. kamp mod tyske SG Ammeloe-Lünten ville med en sejr, betyde at vi ville være klar til semifinalerne. Om det var fordi vi kendte betydningen af kampen, at vi startede med, ikke rigtigt at kunne få spillet til at køre, kan godt være. Vi sad klart på spillet, men fik ikke skabt noget, da vi hele tiden havde en masse fejl afleveringer, der gjorde at vi selv slog vores spil i stykker. Vi skulle helt hen til det 13" før det endelig lykkes at få scoret til 1-0 på et mål af Bob efter et hjørne. I pausen var stemningen rigtig god og alle var nu mere afslappet. Det skulle da også vise sig lige fra start af anden, hvor der nu kun gik 2" før Behrens med hovedet på et indlæg fra Frede gjorde det til 2-0. B.A. gør det til 3-0 i det 13" og i det 14" kommer det bedste mål, nemlig da Wibech på egen bane opfanger en løs bold og lyn hurtigt fører den op ad banen i et godt gennembrud, og sikkert spiller Søren helt fri med målmanden. En sådan chance skal man ikke give Søren, for det udnytter han til resultatet 4-0.

Fidus stemmer: B.A. 5 - Bob 4 - Stilling 3 - Søren 3 - Wibech 2 - Wennwvold 1

6. kamp mod tyske TSV Weisstal, der også havde vundet deres første fem kampe, skulle nu afgøre hvem der vandt puljen. Her var det så det gik galt for arrangørerne, idet der nu stod en dreng på ca. 14 år der skulle dømme denne kamp. Dette gik vores drenge så meget på at de helt glemte at få spillet det bold de havde vist i de første 5 kampe. Vi taber da også kampen 0-1 på et offside mål i det 5". Dette betød nu at vi skulle møde nr.1 fra den anden pulje - surt. Senere da Rino talte med arrangørerne kunne de godt se det helt tossede i dommer påsætningen og beklagede dette. Vi skal dog lære, ikke at lade os gå på af ting der opstår under vejs i turneringer, og blive ved med at spille vores eget spil.

Fidus stemmer: Søren 6 - Daniel 5 - Behrens 3 - Chris 2 - Wibech 2

7. kamp var så mod Pardubice fra Tjekiet, der var blevet suveræn vinder i den anden pulje. Det skal med det samme siges at de var et hold der virkelig kunne spille fodbold. Det var i alle kæder og tillige havde de en spiller med nr.9. Vi viste han var god, hvilket han i den grad også viste os. Han var med i alle deres 5 mål - scorede 3 og lagde op til de sidste 2. Vi havde ikke mange chancer i denne kamp, og måtte bare se i øjnene at de var bedre end os. Vi skulle dermed spille om 3. pladsen den næste kamp.

Fidus stemmer: Casper 6 - Wibech 5 - Daniel 3 - Søren 2 - Frede 1 - Behrens 1

8. Kamp om 3. pladsen blev mod lokale Dresden. Vi starter rigtigt godt ud med at score allerede i det 1" på mål af Lasse. Men i det 4" er vi uopmærksomme på opdækningen og så står det 1-1. Det er dog i resten af halvlegen Værløse der er det bedste hold, men får ikke bolden i mål. Værløse fortsætter med at presse på i anden halvleg og endelig i det 11" er det fortjent Lasse der får gjort det til 2-1. Dette resultat holdes hjem og 3. pladsen er vundet. Godt gået drenge.

Fidus stemmer: Wibech 8 - Lasse 6 - Søren 2 - Daniel 1

Stadion lige før kamp

Inden start

Hvem er vi ..........

Mål til Værløse

Bænken

Færdigt arbejde

Anfører

Hvem var det det vandt i dag .....

2 vindere

Hvad gør vi nu

kampen mod Pardubice

Mads kom først og fik reddet

Kampen mod Dresden om 3. pladsen

pokal for 3. pladsen

pokal for 3. pladsen

Busturen hjemad

Jeg ved ikke hvad der foregår

Hjemme

Udpakning af bus

Ja Søren pokalen er hjemme

MOR!  jeg har savnet dig

En stor tak skal lyde til jer drenge for den måde I er på. I er dejlige at være på tur med. Altid glade og i godt humør - opfindsomme og ganske enkelt en stor fornøjelse at kende.

En tak til Robert for det gode samarbejde.

Sidst en tak til Claus der havde gjort turen mulig, samt en tak for samværet med Årg.97 og deres ledere

Nedenfor billeder taget af fotograf for turneringen

_dsc0380.jpg

_dsc0383.jpg

_dsc0384.jpg

___dsc0210.jpg

___dsc0223.jpg

_dsc0102.jpg

 

©2009 Rino Hansen - 10. juni       Fodbold med glæde